Jak zrobić Muffinki z jabłkami i orzechami

muffinki z jabłkami i orzechami – składniki:

  • Cukier puder do posypania
  • Składniki mokre:
  • 1 garść orzechów
  • 1 duże jajo
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jabłka
  • laskowych
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 3 łyżki kakao
  • Składniki suche:
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki

muffinki z jabłkami i orzechami Przygotowanie:

Zobacz także: dietetyczne ciasteczka owsiane

Babeczki z jabłkami i orzechami W misce połącz mleko, olej i jajka. W innej misce wymieszaj kakao, cynamon, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Jabłka obrać, dodać do miski z suchymi składnikami i wszystko razem zmiksować w blenderze lub młynku do kawy. W misce łączymy suche składniki z mokrymi. Po upieczeniu przygotowanej masy w foremkach w temperaturze 200 C przez 20 minut posypać muffinki cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *