muffinki z jabłkami i orzechami – składniki:
- Cukier puder do posypania
- Składniki mokre:
- 1 garść orzechów
- 1 duże jajo
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jabłka
- laskowych
- 0,5 łyżeczki sody
- 3 łyżki kakao
- Składniki suche:
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki oleju
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 0,5 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
muffinki z jabłkami i orzechami Przygotowanie:
Zobacz także: dietetyczne ciasteczka owsiane
Babeczki z jabłkami i orzechami W misce połącz mleko, olej i jajka. W innej misce wymieszaj kakao, cynamon, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Jabłka obrać, dodać do miski z suchymi składnikami i wszystko razem zmiksować w blenderze lub młynku do kawy. W misce łączymy suche składniki z mokrymi. Po upieczeniu przygotowanej masy w foremkach w temperaturze 200 C przez 20 minut posypać muffinki cukrem pudrem.
Dodaj komentarz