Jak zrobić Muffinki z dynią i jabłkami

muffinki z dynią i jabłkami – lista składników:

  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier i cynamon
  • 1 płaska łyżeczka zmielonego cynamonu
  • 300 ml pure z pieczonej dyni
  • 1 duże jajko
  • 1/2 łyżeczki zmielonych nasion kolendry
  • 50 ml oleju
  • pszennej
  • 2 średniej wielkości winne jabłka
  • 1 płaska łyżeczka zmielonego imbiru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1,5 szklanki mąki

muffinki z dynią i jabłkami Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Dyniowe Bułeczki Kokosowe: W ogromnej misce połącz wszystkie ozdoby, z wyjątkiem dyni, aż będą gładkie. Obierz dynię, wytrzyj wytarte nasiona, odważ środkowe kruszywo i przekrój je przez małe otwory na tarce do warzyw. Dodaj do mieszanki, która na pierwszy rzut oka może wydawać się bardzo sucha, ale w końcu dynia zrobi trochę soku, łącząc wszystko. Za pomocą gałki do lodów lub dużej łyżki zrób dziurki w papierowych kubkach lub silikonowych foremkach, aby umieścić w nich porcje ciasta. W termoobiegu nagrzanym do 160-170°C podgrzewać przez 20-25 minut. Użyj patyka lub pokrój jedną babeczkę na środku, aby wybrać stopień wysmażenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *