muffinki z dynią i jabłkami – lista składników:
- szczypta soli
- 3/4 szklanki cukru
- cukier i cynamon
- 1 płaska łyżeczka zmielonego cynamonu
- 300 ml pure z pieczonej dyni
- 1 duże jajko
- 1/2 łyżeczki zmielonych nasion kolendry
- 50 ml oleju
- pszennej
- 2 średniej wielkości winne jabłka
- 1 płaska łyżeczka zmielonego imbiru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1,5 szklanki mąki
muffinki z dynią i jabłkami Jak przygotować:
Zobacz także: inna receptura
Dyniowe Bułeczki Kokosowe: W ogromnej misce połącz wszystkie ozdoby, z wyjątkiem dyni, aż będą gładkie. Obierz dynię, wytrzyj wytarte nasiona, odważ środkowe kruszywo i przekrój je przez małe otwory na tarce do warzyw. Dodaj do mieszanki, która na pierwszy rzut oka może wydawać się bardzo sucha, ale w końcu dynia zrobi trochę soku, łącząc wszystko. Za pomocą gałki do lodów lub dużej łyżki zrób dziurki w papierowych kubkach lub silikonowych foremkach, aby umieścić w nich porcje ciasta. W termoobiegu nagrzanym do 160-170°C podgrzewać przez 20-25 minut. Użyj patyka lub pokrój jedną babeczkę na środku, aby wybrać stopień wysmażenia.
Dodaj komentarz