Składniki na muffinki z cukierkami:
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki cukru
- 20 dag cukierków toffi
- szczypta soli
- 2 łyżki kakao
- 1 szklanka mleka
- 3 szklanki mąki
- 1 margaryna
muffinki z cukierkami Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Babeczki z cukierkami toffi: Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól (trzymając 2 łyżki mąki). Przed dodaniem mleka i jajek do mąki mieszamy je mikserem. Margarynę zagęścić z cukrem – ostudzić, dodać do mąki z jajkami pod koniec, połączyć na jednolitą masę. Ciasto podzielić na pół: I, dodać zarezerwowaną mąkę; II, zawierają kakao. Umieść ograniczoną ilość przygotowanego wcześniej ciasta w każdej z foremek, a następnie wciśnij cukierki w każdy kształt. W temperaturze 180°C przygotowywać przez 20 minut.
Dodaj komentarz