muffinki z białą czekoladą – lista składników:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
- 2,5 szklanki mąki
- 85 ml oleju
- 2 jajka
- pszennej
- 1/2 – 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków.
- ewentualnie 1 łyżeczka cukru wanilinowego.
- 1 szklanka jogurtu
muffinki z białą czekoladą Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Herbatniki z białą czekoladą: W jednej misce dokładnie wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier i sodę oczyszczoną. Po drugie, mokre składniki to: jogurt, jajka i olej. Suche i mokre składniki łączymy ze sobą delikatnie. Na koniec dodać kawałki białej czekolady. Podgrzewać przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Użyłam 10 foremek do ciastek.
Dodaj komentarz