Jak zrobić Muffinki z białą czekoladą

muffinki z białą czekoladą – lista składników:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • 2,5 szklanki mąki
  • 85 ml oleju
  • 2 jajka
  • pszennej
  • 1/2 – 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków.
  • ewentualnie 1 łyżeczka cukru wanilinowego.
  • 1 szklanka jogurtu

muffinki z białą czekoladą Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Herbatniki z białą czekoladą: W jednej misce dokładnie wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier i sodę oczyszczoną. Po drugie, mokre składniki to: jogurt, jajka i olej. Suche i mokre składniki łączymy ze sobą delikatnie. Na koniec dodać kawałki białej czekolady. Podgrzewać przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Użyłam 10 foremek do ciastek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *