Jak zrobić Muffinki z bezą

muffinki z bezą – składniki:

  • 10 dag masła
  • 1 1/2 łyżeczki proszku
  • Beza
  • 10 dag cukru pudru
  • 10 dag mąki
  • 2 białka
  • 2 jajka
  • Ciasto
  • 1 łyżka skórki cytrynowej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5 dag cukru pudru

muffinki z bezą Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Babeczki z wierzchem bezowym Rozgrzej piekarnik do 190°C. Ubij cukier i masło razem w misce, aż mieszanina będzie gładka i kremowa. Stopniowo dodawać jajka cały czas mieszając. Należy dodać mąkę, pop do pieczenia, sok z cytryny i zing. Spiesz się, aż wszystko będzie bardzo skonsolidowane. Wypełnij foremki trzepaczką. Beza: Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodawaj stopniowo cukier puder i energicznie miksuj. Aby utworzyć fale, rozprowadź grubą warstwę ubitych białek na każdym ciastku. Błyszcząca i świeża beza jest podgrzewana przez 20 do 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *