Jak zrobić Muffinki wegańskie migdałowo – marchewko

muffinki wegańskie – lista składników:

  • SKŁADNIKI MOKRE – 220 g napoju/mleczka migdałowego, ew. sojowego
  • 80 g mielonych migdałów
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • kilka łyżeczek płatków migdałowych
  • 10 g proszku do pieczenia
  • pszennej
  • 60 g oleju roślinnego
  • 2 g soli
  • SKŁADNIKI SUCHE – 180 g mąki
  • do przybrania: 150 g śmietanki roślinnej
  • 100 g startej drobno marchewki, u mnie odmiana purpurowa
  • 150 g cukru trzcinowego demerara
  • 10 g octu jabłkowego

muffinki wegańskie Przygotowanie:

Zobacz także: ciasteczka z lemon curd

Miłośnicy wegetarian Ciasteczka migdałowo-marchewkowe W misce skonsoliduj suche mocowania jako całość. Napełnij kolejny pojemnik płynnymi mocowaniami, dodaj drobno zmieloną marchewkę i wymieszaj. Ustaw formę do bułek, wyłóż ją papierowymi foremkami lub posmaruj olejem. Wymieszaj suche składniki i mokre składniki razem łyżką, aż dobrze się połączą. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Podziel ciasto między zagłębienia formy; wystarczyło mi na 10 sztuk. Herbatniki należy podgrzewać przez 25 do 30 minut. Po upieczeniu ostudzić. Ostudzone babeczki posyp delikatnie opiekanymi kawałkami i ubij schłodzoną śmietanę, aż będzie sztywna. Jeśli nie chcesz ich podawać od razu, przechowuj je w lodówce; niemniej jednak idealnie jest nałożyć krem tuż przed podaniem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *