Jak zrobić Muffinki śniadaniowe z szynką, serem i warzywami

Pyszne, mocno nadziane śniadaniowe muffiny.
Faszerowane szynką, serem i warzywami – świetny pomysł na śniadanie.
Te małe pieczone omlety smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno 🙂

muffinki śniadaniowe – składniki:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • na 12 sztuk – 1 szt. około 90 kcal
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 150 g tartej mozzarelli
  • 1/2 żółtej papryki
  • pół pęczka szczypiorku
  • oliwa z oliwek
  • 5 jajek
  • pieprz
  • sól
  • 60 g szynki
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżka świeżego tymianku

muffinki śniadaniowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

Rozgrzej grill (konwekcyjny) do 180 stopni. Użyj oliwy z oliwek do posmarowania 12-częściowej formy do bułek. Połącz posiekaną paprykę, szynkę, ser cheddar i posiekany szczypiorek w misce. Wypełnij otwory kształtu farszem. 2 Dodaj mleko, proszek i tymianek, a następnie ubijaj jajka przez kilka minut. Dodaj sól i pieprz do smaku. Posyp nim farsz. 3 Pieczemy około 18 minut, aż babeczki będą lekkie i puszyste. 4 Dobre jedzenie! Aromatyczne bułki śniadaniowe są gotowe. Więcej przepisów znajdziecie na blogu Moje Kuchenne Rewelacje.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *