Pyszne, mocno nadziane śniadaniowe muffiny.
Faszerowane szynką, serem i warzywami – świetny pomysł na śniadanie.
Te małe pieczone omlety smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno 🙂
muffinki śniadaniowe – składniki:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- na 12 sztuk – 1 szt. około 90 kcal
- 1/2 czerwonej papryki
- 150 g tartej mozzarelli
- 1/2 żółtej papryki
- pół pęczka szczypiorku
- oliwa z oliwek
- 5 jajek
- pieprz
- sól
- 60 g szynki
- 100 ml mleka
- 1 łyżka świeżego tymianku
muffinki śniadaniowe Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inna receptura
Rozgrzej grill (konwekcyjny) do 180 stopni. Użyj oliwy z oliwek do posmarowania 12-częściowej formy do bułek. Połącz posiekaną paprykę, szynkę, ser cheddar i posiekany szczypiorek w misce. Wypełnij otwory kształtu farszem. 2 Dodaj mleko, proszek i tymianek, a następnie ubijaj jajka przez kilka minut. Dodaj sól i pieprz do smaku. Posyp nim farsz. 3 Pieczemy około 18 minut, aż babeczki będą lekkie i puszyste. 4 Dobre jedzenie! Aromatyczne bułki śniadaniowe są gotowe. Więcej przepisów znajdziecie na blogu Moje Kuchenne Rewelacje.
Dodaj komentarz