Składniki na muffinki serowe:
- 0,5 szklanki cukru
- pszennej
- 3,4 szklanki mąki
- szczypta soli
- 4 jajka
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżki cukru pudru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 20 dag twarogu
muffinki serowe Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inny przepis
Bułki Cheddar Ubij jajka, oddzielając żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Białka zostawiamy w misce. Połącz cukier i cukier waniliowy, aby ubić żółtka. Przez filtr połącz mąkę z proszkiem do pieczenia. Zamieszać. Drewnianą łyżką delikatnie wymieszaj ubitą pianę. Podziel gracza na dwie połowy i wymieszaj niewypełnione kakao, zachowując resztę. Cukier puder i twaróg zmiksować. Lekki biszkopt, a następnie twaróg i słabą masę należy najpierw wypełnić silikonowym kształtem. Przygotuj około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjąć z foremek i oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj komentarz