Jak zrobić Muffinki serowe

Składniki na muffinki serowe:

  • 0,5 szklanki cukru
  • pszennej
  • 3,4 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 20 dag twarogu

muffinki serowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny przepis

Bułki Cheddar Ubij jajka, oddzielając żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Białka zostawiamy w misce. Połącz cukier i cukier waniliowy, aby ubić żółtka. Przez filtr połącz mąkę z proszkiem do pieczenia. Zamieszać. Drewnianą łyżką delikatnie wymieszaj ubitą pianę. Podziel gracza na dwie połowy i wymieszaj niewypełnione kakao, zachowując resztę. Cukier puder i twaróg zmiksować. Lekki biszkopt, a następnie twaróg i słabą masę należy najpierw wypełnić silikonowym kształtem. Przygotuj około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjąć z foremek i oprószyć cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *