Jak zrobić Muffinki pomidorowe

muffinki pomidorowe – składniki:

  • 2 łyżeczki /płaskie/proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1 jajko
  • 250 ml soku pomidorowego
  • 100 ml oleju arachidowego
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka kukurydzy konserwowej
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • 100 g mozzarelli /pokrojonej w kostkę/
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 250 g mąki
  • 10 szt oliwek
  • 2 łyżki startego sera
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego

muffinki pomidorowe Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Babeczki Pomidorowe W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Skonsoliduj suche mocowania w alternatywnej misce: sok, przecier pomidorowy i olej. Opróżnij mokre mocowania do suchych, aby je skonsolidować. Dodaj mozzarellę, oregano, bazylię, oliwki, powidła i kukurydzę. Napełnij foremki z herbatnikami do 3/4 ich poziomu mieszanką po posmarowaniu ich masłem. Przez 20 do 25 minut gotuj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu posyp zmielonym serem cheddar, pozostaw na chwilę do ostygnięcia, a następnie przełóż na metalową podstawkę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *