Jak zrobić Muffinki orkiszowe

zdrowe muffinki na 2 śniadanie lub deser

Składniki na muffinki orkiszowe:

  • 40 ml oleju,
  • 50 g płatków owsianych,
  • 100 ml maślanki,
  • 120 g mąki orkiszowej,
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 2 łyżki posiekanych orzechów,
  • Suche:
  • 1 jajko,
  • 3 łyżki jagód,
  • 3-4 kostki gorzkiej czekolady
  • Mokre:
  • 3 łyżki cukru brązowego,
  • Dodatkowo:

muffinki orkiszowe Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

1. Dodaj mokre mocowania, skonsoliduj suche mocowania, a następnie delikatnie ułóż jagody pod koniec po ubiciu jajka z cukrem. Napełnij puszki z chlebem do 66% wysokości wraz z graczem. Podgrzewać w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka będzie sucha. Po ostygnięciu polać roztopioną czekoladą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *