muffinki nigelli – składniki:
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 szklanka oleju
- 3/4 szklanki gorzkiej czekolady (posiekanej w kostke)
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki kakao
- 1 3/4 szklanki mąki
- 1 cukier waniliowy
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
muffinki nigelli Jak zrobić
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Nigella wrzuca do miski wodniste i suche ścinki. Po wymieszaniu drewnianą łyżką lub blenderem dodaj posiekaną czekoladę. Możesz również użyć papierowych foremek na muffiny do przechowywania gotowego ciasta; Właściwie są przeze mnie używane. Przygotowujemy w 200 stopniach przez 20 minut. Po upieczeniu i schłodzeniu wprowadź ulepszenia, aby: Posmarować muffiny roztopioną ciemną czekoladą i posypać orzechami lub posypką do ciasta do dekoracji. Baw się dobrze podczas jedzenia! nbsp;
Dodaj komentarz