Jak zrobić Muffinki miodowe z owsianymi płatkami

Smaczne i zdrowe muffinki doskonałe na każdą okazję.

muffinki miodowe – składniki:

  • 20 g proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu
  • 260-300 g mąki
  • 250 ml mleka (pokojowej temp.)
  • 1 łyżka cukru
  • 100 g masła (pokojowej temp.)
  • pół szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka soli

muffinki miodowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

1. 1. Drop, kochanie, i dwadzieścia gramów pasty do smarowania powinny być skonsolidowane. Rozłóż mieszaninę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zaplanuj w 200 stopniach na dziesięć minut. Cool dostaje pieniądze. 2. Podziel mąkę do misek. Dodać sodę oczyszczoną, cukier, sól i resztę masła. Mieszać. Jeszcze raz, aby zrobić gęsty hitter, dodaj mleko i wymieszaj. Rozdrobnij przygotowane płatki owsiane na tę masę. Pod ręcznikiem mieszaninę należy pozostawić na trzydzieści minut. 3. Foremki na herbatniki napełnij odtwarzaczem i podgrzewaj przez 15 do 20 minut w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *