Jak zrobić Muffinki migdałowe z borówkami

muffinki migdałowe – składniki:

  • 375 g masła lub margaryny
  • pszennej
  • 45 g mąki
  • 70 g borówek leśnych (jagód
  • 7 jajek
  • 40 g mleka
  • szczypta soli
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 370 g borówek leśnych (jagody
  • ziemniaczanej
  • Ciasto:
  • 100 g zmielonych migdałów
  • 300 g drobnego cukru trzcinowego
  • Dekoracja:
  • 8 łyżek słodzonego mleka
  • 200 g mąki

muffinki migdałowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: nocna owsianka z jabłkiem

Bułeczki migdałowe z borówkami Jagody umyć, posortować i osuszyć. Dołącz surowy słodzik, odrobinę soli i rozsmaruj, aby zrobić krem. Następnie dodaj jedno żółtko i skondensowane mleko. Wlać suche mocowania po zestaleniu mocowań. Zasadniczo skonsoliduj mocowania. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Wmieszaj jedną czwartą ubitych białek do ciasta. Następnie borówki powinny być całkowicie zmiksowane. Na koniec dodać pozostałą pianę. Uważaj, aby jagody nie pękły, ostrożnie łącząc wszystko. Mieszankę należy umieścić w filiżankach. Posyp kilka jagód na wierzchu jako dekoracja. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Upieczone schłodzić. Ta partia zawierała 36 muffinek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *