Jak zrobić Muffinki marchewkowe z płatkami owsianymi

Bardzo sycące i zdrowe. Bez dodatku mąki i cukru, za to z rodzynkami, orzechami pekan i wiórkami kokosowymi.

muffinki marchewkowe z płatkami owsianymi – lista składników:

  • POLEWA:
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki kremowego serka
  • 1/3 szklanki orzechów pekan
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1/4 szklanki syropu z agawy
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 jaja
  • 2 szklanki startej marchewki / u mnie wytłoczyny z marchewki po wyciskaniu soku/
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • ekstrakt z wanilii
  • szczypta soli
  • Suche składniki :
  • Mokre składniki :
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

muffinki marchewkowe z płatkami owsianymi Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

zebrać z resztek. Zmiksuj całkowicie. Wyłóż strukturę rolki wkładkami. Z mieszanki można zrobić foremki. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Połącz wszystkie składniki nadzienia. Rozsmarować na ostudzonych bułkach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *