Składniki na muffinki malinowe:
- na 12 sztuk:
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 12 dag cukru
- 60 ml oleju
- 15-20 dag malin
- szklanka maślanki
- 30 dag mąki
muffinki malinowe Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
malinowe bułki Intensywnie piec do 190 stopni. Po przefiltrowaniu mąki łączymy ją z cukrem i proszkiem do pieczenia w blenderze. Ubij jajko, mleko i olej w innej misce sałatkowej. Przez minutę lekko ubijaj mąkę i płynne składniki w salaterce. Łyżką wymieszać z malinami. Przygotowanym ciastem, zwanym też pierogami, należy wypełnić foremki wysmarowane roztopionym masłem do około 1/3 wysokości. Plan 25 minut. do odcienia czerwieni. Po chwili wyjąć z foremek. Podgrzej to.
Dodaj komentarz