Jak zrobić muffinki malinowe

Składniki na muffinki malinowe:

  • na 12 sztuk:
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 12 dag cukru
  • 60 ml oleju
  • 15-20 dag malin
  • szklanka maślanki
  • 30 dag mąki

muffinki malinowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

malinowe bułki Intensywnie piec do 190 stopni. Po przefiltrowaniu mąki łączymy ją z cukrem i proszkiem do pieczenia w blenderze. Ubij jajko, mleko i olej w innej misce sałatkowej. Przez minutę lekko ubijaj mąkę i płynne składniki w salaterce. Łyżką wymieszać z malinami. Przygotowanym ciastem, zwanym też pierogami, należy wypełnić foremki wysmarowane roztopionym masłem do około 1/3 wysokości. Plan 25 minut. do odcienia czerwieni. Po chwili wyjąć z foremek. Podgrzej to.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *