Jak zrobić Muffinki kakaowe z białą czekoladą

muffinki kakaowe – składniki:

  • 12 kostek białej
  • pszennej
  • 2-3 łyżki cukru
  • 12 kostek czekolady
  • białej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki maślanki
  • czekolady
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki

muffinki kakaowe Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Babeczki z przesączonej mąki oblane białą czekoladą, kakao, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wymieszaj jajka i cukier w innej misce. Mieszaj w małych ilościach, dodając maślankę i olej od tego momentu. Na koniec dodaj suche okrawki, aż będą jednolite. Z papieru można zrobić dla siebie dwanaście filiżanek. Po dodaniu do każdego po łyżce biszkoptu, nałóż na ciasto bryłkę z białej czekolady i ponownie przykryj ciastem. Na samym końcu w każdej muffince powinna znajdować się kostka mlecznej i białej czekolady (możesz też użyć białej czekolady, jeśli jej nie masz). Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Uspokój się. razem z


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *