muffinki kakaowe – składniki:
- 12 kostek białej
- pszennej
- 2-3 łyżki cukru
- 12 kostek czekolady
- białej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- szczypta soli
- 1/2 szklanki maślanki
- czekolady
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
muffinki kakaowe Jak przygotować:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Babeczki z przesączonej mąki oblane białą czekoladą, kakao, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wymieszaj jajka i cukier w innej misce. Mieszaj w małych ilościach, dodając maślankę i olej od tego momentu. Na koniec dodaj suche okrawki, aż będą jednolite. Z papieru można zrobić dla siebie dwanaście filiżanek. Po dodaniu do każdego po łyżce biszkoptu, nałóż na ciasto bryłkę z białej czekolady i ponownie przykryj ciastem. Na samym końcu w każdej muffince powinna znajdować się kostka mlecznej i białej czekolady (możesz też użyć białej czekolady, jeśli jej nie masz). Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Uspokój się. razem z
Dodaj komentarz