Jak zrobić Muffinki jogurtowe

Składniki na muffinki jogurtowe:

  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
  • cukier 1 szklanka
  • esencja śmietankowa 1 łyżeczka
  • jogurt
  • masło
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • sól
  • mąka
  • jaja 3 sztuki

muffinki jogurtowe Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Herbatniki Jogurtowe Zmiksuj pastę na płyn, następnie dodaj jajka, jogurt naturalny i aromat śmietanki. Wszystkie składniki suche i mokre należy połączyć. Dokładnie wszystko wymieszaj. Powstałą masą napełnij foremki do wałków do 2/3, ustaw górę na blisko 25 minut w 180 stopniach. Jeśli chcesz, możesz wyczyścić górę cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *