muffinki czekoladowo orzechowe – składniki:
- cukier puder do posypania
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 kostek gorzkiej czekolady
- 2 łyżki miodu
- szczypta soli
- 1 jajko
- laskowych
- 4 kostki mlecznej czekolady
- 1 szklanka mąki
- 3 łyżki mielonych orzechów
- 1/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 50 g stopionej margaryny
muffinki czekoladowo orzechowe Jak przygotować:
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
Czekolada, mąka, cukier, sól, mielone orzechy, proszek do pieczenia i cukier to składniki babeczek orzechowo-czekoladowych. Następnie należy dodać jajko, miód meko i rozpuszczoną margarynę. Zmiksuj wszystko. Posiekane czekoladki należy teraz dodać do przygotowanego ciasta. Mieszać. Uderzacz służy do napełniania silikonowych foremek na ciastka. W 200 stopniach piec babeczki przez około 25 minut, aż będą gotowe. Posyp cukrem pudrem w miejscu, w którym ostygnie.
Dodaj komentarz