Jak zrobić Muffinki czekoladowo orzechowe

muffinki czekoladowo orzechowe – składniki:

  • cukier puder do posypania
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 kostek gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki miodu
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • laskowych
  • 4 kostki mlecznej czekolady
  • 1 szklanka mąki
  • 3 łyżki mielonych orzechów
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 50 g stopionej margaryny

muffinki czekoladowo orzechowe Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Czekolada, mąka, cukier, sól, mielone orzechy, proszek do pieczenia i cukier to składniki babeczek orzechowo-czekoladowych. Następnie należy dodać jajko, miód meko i rozpuszczoną margarynę. Zmiksuj wszystko. Posiekane czekoladki należy teraz dodać do przygotowanego ciasta. Mieszać. Uderzacz służy do napełniania silikonowych foremek na ciastka. W 200 stopniach piec babeczki przez około 25 minut, aż będą gotowe. Posyp cukrem pudrem w miejscu, w którym ostygnie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *