Można też zrobić wersję z białej czekolady, wtedy należy dodatkowo dodać łyżkę mąki zamiast kakao, aby zachować odpowiednią gęstość ciasta, no i kosteczki białej czekolady.
Składniki na muffinki czekoladowe z nadzieniem:
- 1 jajko
- 2 szklanki mąki
- tabliczka gorzkiej czekolady pokrojonej w kosteczke pół na pół cm
- marmolada z dzikiej rózy
- 3 niezbyt płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- pół szklanki oleju
- pół szklanki cukru
- 2 łyzki kakao
- szklanka mleka
muffinki czekoladowe z nadzieniem Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Wymieszaj leżące poniżej pięć suchych ozdób w pojedynczej misce, a towarzyszące im cztery mokre okrawki w innej. Po tym czasie łączymy suche i mokre składniki. 2 Wytnij masę w papierowych foremkach około dwudziestu ciastek, czyli dużą część ich poziomu. 3: Przygotuj na 17 do 20 minut w 180 stopniach w piecu. C podczas pracy z gorącym powietrzem i 200 podczas pracy z zimnym powietrzem.
Dodaj komentarz