Jak zrobić Muffinki czekoladowe z kremem i jeżynami

muffinki czekoladowe z kremem – składniki:

  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru +1/2 szklanki
  • 4 łyżki ciemnego kakao
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 czubate łyżki serka mascarpone
  • 3/4 szklanki oleju
  • 300 ml śmietany
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 4 łyżki cukru pudru
  • pszennej
  • Domowa konfitura jeżynowo-borówkowa

muffinki czekoladowe z kremem Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Babeczki z kremem jeżynowo-czekoladowym Ciasto czekoladowe: Połącz kakao, szklankę cukru, olej i wodę w rondlu. Mieszaj często, gdy mieszanina się zagotuje, aż cukier się rozpuści. Uspokój się.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *