muffinki czekoladowe z kremem – składniki:
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru +1/2 szklanki
- 4 łyżki ciemnego kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 czubate łyżki serka mascarpone
- 3/4 szklanki oleju
- 300 ml śmietany
- 1/2 szklanki wody
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 4 łyżki cukru pudru
- pszennej
- Domowa konfitura jeżynowo-borówkowa
muffinki czekoladowe z kremem Jak zrobić
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
Babeczki z kremem jeżynowo-czekoladowym Ciasto czekoladowe: Połącz kakao, szklankę cukru, olej i wodę w rondlu. Mieszaj często, gdy mieszanina się zagotuje, aż cukier się rozpuści. Uspokój się.
Dodaj komentarz