Jak zrobić Muffinki cytrynowe

muffinki cytrynowe – składniki:

  • 1/3 szklanki mielonych mogdałów
  • Szklanka mleka
  • 50g masła
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • Cytryna
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Jajko
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru

muffinki cytrynowe Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

Lemon Muffins: Połącz suche składniki w misce, takie jak migdały, cukier, mąka, proszek do pieczenia i napój bezalkoholowy. Dodaj poncz cytrynowy, ubite jajko, mleko, sok z cytryny i szczególnie delikatną margarynę (można ją podgrzać w kuchence mikrofalowej). dość długo). Za pomocą łyżki połącz wszystko w jedną całość, aby utrwalić mocowania, ale pomiń pewne nierówności, aby babeczki dobrze wyrosły. Używając papierowego kubka, wyłóż każdą dziurę w kształcie herbatnika. Udekoruj każdą filiżankę do 2/3 poziomu i intensywności w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez blisko 30 minut. Przepis na 12 bułek


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *