muffinki cynamonowe – lista składników:
- 1,5 szklanki pokrojonych jabłek
- 2 duże jajka
- posypka – kolorowe perełki
- 1 i 1/3 szkl. mąki
- pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 kostki masła
- Składniki mokre:
- 3/5 szkl. cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- Składniki suche:
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 4 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka cynamonu
- Dodatkowo:
- 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
muffinki cynamonowe Jak zrobić:
Zobacz również: inna receptura
Jabłka należy umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę na cynamonowe babeczki i mini szarlotki. Posyp cynamonem na wierzchu. Pod prysznicem wodnym rozpuść margarynę. Oceniamy. Skonsoliduj nadmiar suchych mocowań w misce. Używając innej miski, ubij jajka. Dodaj śmietanę i płyn do smarowania. Całkowicie się komunikujemy. Połącz mokre mocowania i suche mocowania. Połącz jabłka z cynamonem. Biszkopt należy wlać do naczynia biszkoptowego, ale nie w całości. Posypać cukrowymi perełkami. Przez około 20 do 25 minut (do uzyskania wspaniałego wyglądu) zaplanuj w temperaturze 180 stopni.
Dodaj komentarz