Jak zrobić muffinki bananowe z rodzynkami

muffinki bananowe – składniki:

  • muszkatołowej
  • 50ml oleju (niecałe 4 łyżki)
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 5 dag ciemnego cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 22,5 dag mąki
  • trochę startej gałki
  • 3 duże banany
  • rodzynki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

muffinki bananowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Muffinki z bananami i rodzynkami. W piekarniku powinno być 190 stopni. Natłuścić formy (przepis wymaga 12 sztuk dla konwencjonalnej struktury). Po przesianiu mąki połącz w małej misce proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, sodę, sól i cynamon. W większej misce połącz jajka, cukier i olej z bananami. Mieszaj, aż wszystko będzie takie samo. Na koniec stopniowo dodawać mąkę z dodanymi substancjami. Mieszaj, aż ozdoby będą ogólnie zjednoczone, na koniec dodaj rodzynki i wymieszaj. minuty. Dobre ciastko powinno być sprężyste. Możesz bez bardzo niezwykłego naciągania zmniejszyć ilość cukru w przepisie, jeśli użyjesz przygotowanych bananów.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *