Jak zrobić Mini pączki z serka mascarpone

mini pączki z serka – składniki:

  • olej do smażenia
  • 1 łyżka cukru pudru + do obtoczenia
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • pszennej
  • 250g serka mascarpone
  • 2 jajka
  • kilka kropel aromatu waniliowego do ciast
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 2 łyżki wódki lub spirytusu
  • 1,5szkl. mąki

mini pączki z serka Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: amerykańskie ciasteczka

Małe pączki z mascarpone cheddar Etap 1: W misce wymieszać łyżką mąkę tortową, cukier puder, cukier waniliowy, sól i proszek do pieczenia. Przed dodaniem wódki, serka mascarpone, jajek i ekstraktu waniliowego, jeszcze raz zmiksować. Mieszanka, która jest lepka i gęsta, powinna być otoczona nią. Połączenie ich może być trudne. W garnku rozgrzej tonę oleju. Uformuj dłońmi niewielkie ilości ciasta w kulkę i umieść je w gorącym oleju zamoczoną w oleju łyżką lub dłonią. Smaż przez krótki czas z niską intensywnością. W miarę samodzielnego gotowania pączki powinny stać się bardziej zaokrąglone. Odsącz tłuszcz na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Po lekkim ostygnięciu obtaczamy w cukrze pudrze.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *