mini pączki z serka – składniki:
- olej do smażenia
- 1 łyżka cukru pudru + do obtoczenia
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- pszennej
- 250g serka mascarpone
- 2 jajka
- kilka kropel aromatu waniliowego do ciast
- 1 mały cukier waniliowy
- 2 łyżki wódki lub spirytusu
- 1,5szkl. mąki
mini pączki z serka Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: amerykańskie ciasteczka
Małe pączki z mascarpone cheddar Etap 1: W misce wymieszać łyżką mąkę tortową, cukier puder, cukier waniliowy, sól i proszek do pieczenia. Przed dodaniem wódki, serka mascarpone, jajek i ekstraktu waniliowego, jeszcze raz zmiksować. Mieszanka, która jest lepka i gęsta, powinna być otoczona nią. Połączenie ich może być trudne. W garnku rozgrzej tonę oleju. Uformuj dłońmi niewielkie ilości ciasta w kulkę i umieść je w gorącym oleju zamoczoną w oleju łyżką lub dłonią. Smaż przez krótki czas z niską intensywnością. W miarę samodzielnego gotowania pączki powinny stać się bardziej zaokrąglone. Odsącz tłuszcz na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Po lekkim ostygnięciu obtaczamy w cukrze pudrze.
Dodaj komentarz