Jak zrobić Mini pączki z serka homogenizowanego

mini pączki z serka homogenizowanego – składniki:

  • pszennej
  • 2,5 szkl mąki
  • 4 jajka
  • 400 g serka homogenizowanego waniliowego (u mnie Danio)
  • Do obtoczenia
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • 3/4 łyżeczki cynamonu
  • 0,5 szkl drobnego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

mini pączki z serka homogenizowanego Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

Mniejsze niż zwykle pączki z homogenizowanego sera cheddar. Połącz jajka i cheddar w misce i całkowicie wymieszaj. Jeszcze raz po dodaniu przesączonej mąki, proszku do pieczenia i soli, zmiksuj. Mieszaninę należy schłodzić przez 15 minut. W międzyczasie rozgrzej olej we frytkownicy do 170 stopni. Smaż ciasto z obu stron na złoty kolor, zanurzając łyżkę ciasta w zimnym oleju. Aby usunąć nadmiar tłuszczu, umieść naczynie na kawałku papierowego ręcznika. Obficie obtoczyć w mieszance cynamonowo-cukrowej. Użyłem plastikowej półokrągłej łyżki. Choć nie wszystkie są idealnie okrągłe i równe, to te ze skomplikowanymi egzemplarzami znikały najszybciej.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *