Jak zrobić Mini pączki pełnoziarniste orkiszowe

pączki pełnoziarniste – składniki:

  • · 4 żółtka
  • · 1 szklanka ciepłego mleka
  • · 500 g mąki
  • · skórka z 1 pomarańczy
  • · olej
  • · 1/3 szklanki cukru waniliowego
  • · 50 g drożdży
  • · sok z 1 pomarańczy
  • Składniki na ok. 30 mini pączków
  • rzepakowy
  • · szczypta soli
  • · 85 g roztopionego masła
  • · 1,5 łyżki spirytusu

pączki pełnoziarniste Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

Zakwas powstaje z połączenia jednej łyżki cukru, ciepłego mleka i pokruszonych drożdży, aby zrobić mini pełnoziarniste pączki orkiszowe. Używając trzepaczki, całkowicie skoordynuj dwie łyżki mąki. Przykryj i podaj dalej, aby wznieść się w ciepłym miejscu. W tym czasie nadmiar mąki łączymy z suchymi dekoracjami – solą, cukrem, ponczem. Dodaj ciepłe masło, żółtka, sok pomarańczowy, zakwas i więcej. Pracuj, aż ciasto opuści ręce i miskę. Daj się wspinać w ciepłym miejscu po przykryciu materiałem. Z ciasta uformować małe pączki wielkości orzecha włoskiego, gdy podwoi swoją objętość. Przykryj ściereczką i pozostaw na około 20 minut. Podsmażaj pączki w grupach (maksymalnie) w garnku rozgrzanym olejem. osiem sztuk, żeby olej nie wystygł). Przykrywamy blatem i mocujemy na około 4 minuty z jednej strony. Następnie odwróć pączki i gotuj je przez dodatkowe cztery minuty bez przykrycia. Rozłożyliśmy to na ręczniku. Użyj lukru wyprodukowanego z cukru pudru i soku z cytryny, aby udekorować jak najwięcej. Można zastosować posypkę z pomarańczowym paskiem. Weź udział w swojej funkcji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *