Czekoladowe babeczki z przepysznym kremem. Dla wszystkich miłośników słodkości, bardzo szybkie w przygotowaniu.
muffinki z kremem mascarpone – składniki:
- pół szklanki cukru
- barwniki spożywcze
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150g serka mascarpone
- 1 szklanka śmietany 36%
- 1 jajko
- 2 łyżki kakao
- 1 i 1/4 szklanka mleka
- 3 łyżeczki cukru wanilinowego
- niepełne pół szklanki oleju
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 szklanki mąki
muffinki z kremem mascarpone Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Połącz kakao, cukier, kanał kakaowy i proszek do pieczenia w misce. 2 W kolejnej misce mieszkamy z mlekiem, jajkiem i olejem. Po przelaniu mokrych mocowań do suchych, delikatnie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. 3 Kubki papierowe i skoordynowaną kombinację należy umieścić na blasze do pieczenia mniejszych bułek lub urządzeniu do mniejszych bułek. Podgrzewać przez około 25 do 30 minut w 180 stopniach do domniemanego wyschnięcia wykałaczki lub w rolce producenta przez 15-20 minut. Płynnie oczekujemy, że babeczki ostygną. 4 Do ubitej śmietany dodać cukier puder i cheddar z mascarpone i ubić na sztywno. Nie ubijamy nadmiernie. Z masy uformować trzy talerze i ułożyć w dowolnych tonacjach, następnie przełożyć do rękawa i wycisnąć krem na babeczki.
Dodaj komentarz