Jak zrobić Mini Muffinki z kremem mascarpone

Czekoladowe babeczki z przepysznym kremem. Dla wszystkich miłośników słodkości, bardzo szybkie w przygotowaniu.

muffinki z kremem mascarpone – składniki:

  • pół szklanki cukru
  • barwniki spożywcze
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150g serka mascarpone
  • 1 szklanka śmietany 36%
  • 1 jajko
  • 2 łyżki kakao
  • 1 i 1/4 szklanka mleka
  • 3 łyżeczki cukru wanilinowego
  • niepełne pół szklanki oleju
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 szklanki mąki

muffinki z kremem mascarpone Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Połącz kakao, cukier, kanał kakaowy i proszek do pieczenia w misce. 2 W kolejnej misce mieszkamy z mlekiem, jajkiem i olejem. Po przelaniu mokrych mocowań do suchych, delikatnie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. 3 Kubki papierowe i skoordynowaną kombinację należy umieścić na blasze do pieczenia mniejszych bułek lub urządzeniu do mniejszych bułek. Podgrzewać przez około 25 do 30 minut w 180 stopniach do domniemanego wyschnięcia wykałaczki lub w rolce producenta przez 15-20 minut. Płynnie oczekujemy, że babeczki ostygną. 4 Do ubitej śmietany dodać cukier puder i cheddar z mascarpone i ubić na sztywno. Nie ubijamy nadmiernie. Z masy uformować trzy talerze i ułożyć w dowolnych tonacjach, następnie przełożyć do rękawa i wycisnąć krem na babeczki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *