Jak zrobić Mini babeczki waniliowe

Urocze maleńkie babeczki będą piękną ozdobą wielkanocnego koszyczka i stołu.

mini babeczki waniliowe – lista składników:

  • 100 ml mleka
  • 100ml oleju
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 białka
  • cukier puder do posypania
  • 1/2 szkl domowego cukru waniliowego
  • 1,5 szkl mąki pszennej

mini babeczki waniliowe Jak przygotować

Zobacz także: inna ciekawa receptura

1. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać do uzyskania lśniącej i oczyszczonej piany. Miksuj na niskich obrotach w miarę dodawania mleka i oleju. Przesiewając mąkę i proszek do pieczenia, połącz białka z mąką. Puść odtwarzacz w kształcie małej silikonowej babeczki i intensywności przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp cukrem pudrem, gdy ostygnie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *