babeczki na jogurcie – lista składników:
- pszenna
- jajka
- 3 foremki do pieczenia 6 cm x 20 cm
- olejek waniliowy
- olej 10 łyżek
- 2 jogurty
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- mąka
- błonnik kakaowy 2 łyżki
- cukier puder( zmielony ksylitol) 1 szklanka
babeczki na jogurcie Jak zrobić:
Zobacz także: inny przepis
Mini babeczki z jogurtem: Krok 1: Białka ubić na sztywno i doprawić solą. Dodać jogurt i dalej miksować żółtka z cukrem pudrem (najlepiej w wysokim naczyniu, bo można posypać). Natychmiast dodać ubite białka i przesączoną mąkę zawierającą proszek do pieczenia. Za pomocą szpatułki połącz olej i powąchaj. Etap 2: Foremki na babeczki smarujemy olejem. Po podzieleniu ciasta na dwie równe części, wymieszałam błonnik kakaowy (kakao) w jedną porcję. Foremki napełniałam na przemian jasnym i ciemnym ciastem. W 180 stopniach babeczki pieczono przez czterdzieści minut. Po wystudzeniu i upieczeniu posypałam je cukrem pudrem (ksylitol).
Dodaj komentarz