Jak zrobić Miękkie gofry kokosowe

Miękkie z bardzo wyczuwalnym smakiem kokosa. Co prawda skórka nie robi się chrupiąca, ale i bez tego są dobre.

miękkie gofry – lista składników:

  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 g masła
  • cukier puder do oprószenia
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej

miękkie gofry Przygotowanie

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. Ubijając całe jajka ze szczyptą soli, aż cukier się rozpuści, stopniowo dodawać cukier. Z drugiej strony od tego momentu dodaj mleko i dwie mąki, które zostały połączone z proszkiem do pieczenia. Na koniec ubijaj przez chwilę, zanim dodasz schłodzoną, upłynnioną margarynę. Smażyć na brązowo w gorącej gofrownicy. Gotowe gofry należy posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *