Jak zrobić Mięciutkie ciasteczka czekoladowe

Pulchne, mięciutkie ciasteczka, o lekko korzennym aromacie, z mnóstwem orzechów. Rozpływające się w ustach, małe pyszności

Składniki na mięciutkie ciasteczka:

  • mąka, 1 szklanka
  • Jaja, 2 sztuki
  • kakao ciemne, 1/2 szklanki
  • pół szklanki świerzej mięty, opcjonalnie (w tej wersji ich nie ma)
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • czekolada gorzka, 3 kostki
  • margaryna, 80 g
  • cukier wanilinowy, 1 opakowanie
  • przyprawy korzenne, odrobinka, jeśli ktoś korzenny aromat
  • orzechy włoskie, rodzynki, inne bakalie, ile kto zechce
  • cukier, 3/4 szklanki
  • powidła śliwkowe, 2 łyżki
  • sól, odrobinka

mięciutkie ciasteczka Przygotowanie

Zobacz również: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *