Jak zrobić Malutkie babeczki

malutkie babeczki – lista składników:

  • 150 gram cukru
  • Lukier:
  • 220 gram masła
  • 4 jajka
  • 220 gram mąki
  • 1 cytryna
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pszennej
  • 1/2 szklanki cukru pudru

malutkie babeczki Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Babeczki wielkości miniaturek Cukier i masło utrzeć na gładką masę. Następnie dodawaj po kolei każde jajko, z drugiej strony przesączoną mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dodaj do masy 1 łyżeczkę soku z cytryny i mielonego zing. 4 wysokości, piec 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu babeczek dekorowano je również kolorowym lukrem. Po ostygnięciu ciasta wylałam ubity lukier z cukru pudru i soku z cytryny. Możesz użyć wody zamiast soku z cytryny, jeśli nie lubisz lukru.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *