Jak zrobić Lukier z białek

lukier z białek – lista składników:

  • 2 białka
  • 1 łyżeczka spirytusu
  • sok z cytryny
  • aromat
  • 1 szklanka cukru pudru

lukier z białek Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Wykorzystanie białek jaj do lodu: Przefiltruj cukier puder do miski, dodaj białka i ubij mieszankę drewnianą łyżką, aż będzie gładka i jednolita. Po zakończeniu najpowszechniejszego sposobu ugniatania dodać duszę i doprawić do smaku sokiem z cytryny i zapachem. Lukier stosowany w tej metodzie jest natychmiast nakładany na ciasto lub smakołyki. Lukier można zabarwić kilkoma kroplami barwnika spożywczego.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *