Jak zrobić Lekkie babeczki czekoladowo-jogurtowe

Puszyste babeczki ze skrobią kukurydzianą i otrębami

Składniki na lekkie babeczki:

  • 3,5 łyżki otrębów owsianych, 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej,
  • aromat czekoladowy, dodatkowo: 3 łyżeczki żurawiny
  • słodzik/cukier/miód, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 jajka, 1 łyżka kakao, 150g jogurtu naturalnego,

lekkie babeczki Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Wymieszaj żółtka, skrobię, ziarna i jogurt razem. Dodać aromat i jeszcze raz wymieszać po rozgnieceniu proszku i słodzika. Ze szczyptą soli delikatnie wymieszaj białka z mieszanką, aż będą sztywne. Rozłóż masę między foremki. Można nimi udekorować żurawiną. Babeczki należy piec około 25 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *