Jak zrobić Lekki sos czosnkowy

Składniki na lekki sos czosnkowy:

  • 2 duże ząbki czosnku
  • szczypiorek suszony
  • sól
  • czosnek
  • pieprz
  • oregano
  • 4 łyżki jogurtu

lekki sos czosnkowy Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Jogurt normalny należy dodać do potrawy w czterech łyżkach, aby uzyskać lekki sos czosnkowy. Dodać czosnek granulowany, suszony szczypiorek, oregano, pieprz i sól. Z trudem przeciśnij przez prasę dwa ogromne ząbki czosnku (możesz dodać więcej – w zależności od tego, jak ostry lubisz). Zaliczamy do jogurtu. Używając blendera, połącz wszystko. Dodaj poważne przygotowanie w dowolnym momencie pod koniec.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *