Jak zrobić Kruche ciasteczka z galaretką

Przepis na kruche ciasteczka z galaretką.

Składniki na ciasteczka z galaretką:

  • 3 żółtka
  • skórka starta z jednej cytryny
  • 200g miękkiego masła
  • 400g mąki
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 galaretka
  • 100g cukru
  • 50g mielonych obranych migdałów

ciasteczka z galaretką Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: angielskie ciasteczka

Na stolnicy powinno być dużo mąki. W dołku pośrodku zmiksuj migdały, dwa cukry, zing cytrynowy i żółtka. Przełóż chipsy margaryny przez całość. Kontroluj hittera Przykryj folią i wstaw do lodówki na blisko dwie godziny. Piekarnik powinien być gotowy, gdy osiągnie 180 stopni. Wykonaj miksturę skromnie i wytnij z niej smakołyki w kształcie serca. Aby zrobić ramkę, usuń mniejsze serce ze środka połowy serc. Podgrzej na złoty kolor, około dziesięciu minut. Opróżnij dżem do smakołyków po tym, jak zastygnie w 250 mililitrach wody. Napełnij ciastko galaretką przez okienko na pełnym ciastku. Dżem zepsuje się, jeśli smakołyki zostaną zachowane na dłużej niż kilka dni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *