Jak zrobić Kruche ciasteczka z czekoladą, bekonem i chili

Kruche ciasteczka obficie pokryte gorzką czekoladą, chrupiącym bekonem oraz ostrym chili to oryginalny dodatek do kawy czy herbaty.

Składniki na ciasteczka z czekoladą:

  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 150 g cukru pudru
  • 2 łyżki mleka
  • 300 g mąki krupczatki
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • kruche ciasto:
  • płatki chili
  • szczypta soli
  • 250 g masła
  • 2 żółtka
  • obłożenie:
  • 4 plasterki wędzonego surowego boczku

ciasteczka z czekoladą Jak zrobić

Zobacz koniecznie: świąteczne ciasteczka maślane

Crumble powstaje poprzez przesianie mąki na stolnicę i za pomocą rozdrabniacza dodać cukier, sól i posiekane masło. Szybko zagniatając kruszonkę z żółtkami i śmietaną, uzyskamy gładkie ciasto. Uformować kulę z folią spożywczą, wstawić do lodówki na dwie godziny. ciasto, które zostało rozwałkowane, zakreślone, podzielone na kilka kawałków i schłodzone. Piecz krążki przez 12 do 15 minut na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 do 190 stopni Celsjusza. Upieczone ciasteczka należy ostrożnie przenieść na metalową podstawkę. Rozpuść czekoladę, sproszkując ją, dodając trochę mleka. Ciasteczka można polać roztopioną czekoladą. Smaż boczek z obu stron, aż nabierze rumianego koloru. Kanał na papierowym ręczniku. Ciasteczka powinny być posypane płatkami chili i okruchami bekonu. Pozwalamy mu wyschnąć na powietrzu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *