kruche ciasteczka wielkanocne – lista składników:
- żółtka 4 szt
- olejek śmietankowy
- masło
- sól
- cukier puder 30 g
- masa marcepanowa 2 opak
- mąka
- pszenna
kruche ciasteczka wielkanocne Jak zrobić
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Kruche wielkanocne smakołyki Najpierw przygotuj części na kruche, idealnie podgrzane ciasto. Dodajemy cukier puder, szczyptę soli, masło, żółtka ugotowane na twardo, śmietanę i po przesianiu mąki przetarty olej. Zawinąć masę w folię aluminiową, zagnieść na gładką masę i wstawić do lodówki na około godzinę. Wyłóż ciasto na dobrze upieczonej desce do owalu, jak stan Ukryte małe smakołyki, i ułóż je podobnie, jak wcześniej rozsmarowałeś na nim margarynę po wyjęciu mieszanki z lodówki. Przez około 30 minut podgrzewać przygotowane wcześniej smakołyki w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Masą marcepanową możesz ozdobić ciasta po wystygnięciu, pamiętając o wzorach na pisankach.
Dodaj komentarz