Jak zrobić Kruche ciasteczka świąteczne

Maślane, kruche ciasteczka świąteczne pachnące wanilią, cynamonem i goździkami, przypomną ci smak i zapach dzieciństwa. Banalnie proste i szybkie w wykonaniu, a do tego pyszne, przypadną do gustu wszystkim gościom zgromadzonym przy świątecznym stole. Kruche ciasteczka to świetna przekąska do kawy, rozgrzewającej herbaty z pomarańczą i imbirem lub grzańca. Wypróbuj sprawdzony przepis na kruche ciasteczka świąteczne.

kruche ciasteczka świąteczne – składniki:

  • 4 łyżeczki cukru waniliowego
  • 8 łyżek cukru pudru
  • Opcjonalnie pół łyżeczki cynamonu
  • 2 żółtka
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300g mąki pszennej
  • Kostka masła (200g)

kruche ciasteczka świąteczne Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Za pomocą przesiewacza wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Hakuj wszystko z przewagą, łącząc mąkę z trójwymiarową kruchą margaryną. Dodać żółtka, cukier puder i cynamon. Wszystko razem mieszaj, aż masa będzie gładka. Hitter powinien być schłodzony zasadniczo przez godzinę przed podaniem. Uzupełnij schłodzoną mieszankę do grubości dwóch do trzech milimetrów na rozgrzanej wielkiej desce lub blacie. Skorzystaj z przygotowanych na Boże Narodzenie mikstur, aby pozbyć się swoich najlepszych kształtów. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piecz gotowe ciasteczka przez 10 do 15 minut. Karmelizacja smakołyków powinna być minimalna. Schłodzone kruche ciasteczka świąteczne można udekorować w dowolny sposób.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *