Jak zrobić Kruche ciasteczka rumowe

Składniki na ciasteczka rumowe:

  • 2 małe jajka
  • 40 dag mąki
  • 1 łyżka rumu
  • szczypta soli
  • 20 dag cukru
  • 20 dag margaryny
  • skórka z 1/2 cytryny

ciasteczka rumowe Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Kruche ciastka z rumem Ubij cukier i jajka z odrobiną margaryny, aż będą delikatne. Mąkę i przyprawy zagnieść na jednolite ciasto. Po uformowaniu w kulę i schłodzeniu przez kilka godzin rozwałkować na przybliżoną grubość. Za pomocą ząbkowanej foremki do ciastek pokrój ciasteczka na grubość 5-7 mm i upiecz na blasze do pieczenia w temperaturze 180-200 stopni na złoty kolor.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *