Składniki na kruche ciasteczka orzechowe:
- 4 łyżki śmietany
- 200 g cukru pudru
- 300 g miękkiej margaryny
- Do dekoracji:
- laskowych
- 250g łuskanych orzechów
- czekolady
- pszennej
- Ciasto:
- 30g mlecznej czekolady
- 100g białej
- 40 g kakao
- 520 g mąki
kruche ciasteczka orzechowe Jak przygotować:
Zobacz również: gofry razowe
Czekolada i orzechy laskowe są używane do robienia tych chrupiących ciasteczek. Orzechy laskowe powinny być drobno zmielone lub pokrojone w plasterki. Po ubiciu z cukrem do margaryny dodaje się posiekane orzechy laskowe, śmietankę i porcję mąki z kakao. Wyrobić jednolite ciasto zagniatając je na stole z pozostałą przesianą mąką po dokładnym wymieszaniu wszystkiego. Weź niewielką ilość kombinacji od wcześniej przygotowanego gracza i uformuj z niej 1 duży rulon. Następnie pokroiliśmy go na paski o długości około 5 centymetrów i ułożyliśmy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka należy piec 20-30 minut w 180 stopniach. Grubość bułki decyduje o czasie pieczenia. Im grubszy, tym dłużej będzie się piec. Schłodź smakołyki i dodaj więcej smaku po ich podgrzaniu. Podziel czekoladę na mniejsze kawałki i umieść je w osobnych miseczkach, aby rozpuścić ją pod prysznicem wodnym. Zanim pokryjesz wierzch każdego przysmaku białą czekoladą, pozwól mu ostygnąć. Czekoladę mleczną należy przekazać dekoratorowi. Z pomocą czekolady mlecznej planujemy ją dokładnie wtedy, gdy czekolada na smakołykach zastygnie. Aby czekolada zastygła, umieść smakołyki w lodówce. Następnie umieść go w pojemniku lub walizce. Lodówka to miejsce, w którym przechowujemy przekąski.
Dodaj komentarz