ciasteczka maślane z czekoladą – składniki:
- miąższ z laski wanilii
- 3 żółtka
- pół szklanki zmielonych płatków
- 3 łyżki mleka
- tabliczka mlecznej czekolady
- 130g masła
- szklanka mąki
- pół szklanki cukru pudru
- owsianych
ciasteczka maślane z czekoladą Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: naleśniki wegetariańskie
Chipsy owsiane są kruszone i mieszane z mąką, aby uzyskać czekoladowe kruche smakołyki. Dodać żółtka, cukier i zacier z laski wanilii (lub cukru waniliowego). Po dodaniu pasty zagnieść ciasto. Przyklej arkusz folii do hittera i umieść go w lodówce na dwadzieścia minut. Po tym czasie wyjmij mieszankę, podziel ją na części, złóż na arkusz o grubości około 0,5 cm i wytnij z niej smakołyki. Przygotuj papier do pieczenia w temperaturze 180 stopni C na około 15 minut. Pod prysznicem wodnym skondensuj czekoladę, wyrastając z mleka. Zanim pokryjesz smakołyki czekoladą, pozwól im ostygnąć.
Dodaj komentarz