Jak zrobić Kruche babeczki ze śliwkami

kruche babeczki ze śliwkami – lista składników:

  • tłuszcz do foremek
  • 6 żółtek
  • cukier puder
  • 2 szklanki mąki
  • 1 budynie waniliowe
  • 3 szklanki mleka
  • 16 węgierek
  • rdzeń z laski wanilii
  • 8 łyżek cukru pudru
  • 2/3 kostki masła

kruche babeczki ze śliwkami Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Kruche ciastka śliwkowe z posmarowaną mąką, cukrem pudrem i żółtkiem jajka. Wstawić do lodówki i schłodzić przez około 30 minut. Po rozwałkowaniu ciasta wycinamy z niego kółka. Układamy je w natłuszczonych foremkach. W piekarniku nagrzanym do 200 stopni podgrzewać około 15 minut. Zrób budyń z mlekiem, proszkiem do pieczenia i waniliową skrzynką i napełnij go. babeczki. Przed posypaniem babeczek śliwki należy umyć, wydrylować i pokroić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *