babeczki z pieczarkami – składniki:
- sól
- masło
- pieprz
- 30 dag mąki
- kminek
- serek Almette
- sól
- 2 żółtka
- 400g pieczarek
- jedna cebula
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 20 dag masła
babeczki z pieczarkami Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Kruche babeczki z grzybami: Połącz elementy kruchego ciasta, aby uzyskać gładkie, elastyczne ciasto. Schłodzić gotową mieszaninę. Wyłóż foremki na babeczki lekko przesuniętym ciastem i podgrzewaj przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. W międzyczasie zrobić farsz. Po kilku minutach smażenia drobno posiekanej cebuli na maśle dodać starte pieczarki i smażyć, aż cała woda z pieczarek odparuje. Dodaj sól i pieprz do smaku. Po napełnieniu gorących babeczek grzybami, na każdej z nich ułożyć rozetkę z sera Almette i kminku. Gotowe babeczki podawaj na ciepło lub zimno po kolejnych 20 minutach pod opiekaczem.
Dodaj komentarz