Jak zrobić Kruche babeczki z pieczarkami

babeczki z pieczarkami – składniki:

  • sól
  • masło
  • pieprz
  • 30 dag mąki
  • kminek
  • serek Almette
  • sól
  • 2 żółtka
  • 400g pieczarek
  • jedna cebula
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 20 dag masła

babeczki z pieczarkami Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Kruche babeczki z grzybami: Połącz elementy kruchego ciasta, aby uzyskać gładkie, elastyczne ciasto. Schłodzić gotową mieszaninę. Wyłóż foremki na babeczki lekko przesuniętym ciastem i podgrzewaj przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. W międzyczasie zrobić farsz. Po kilku minutach smażenia drobno posiekanej cebuli na maśle dodać starte pieczarki i smażyć, aż cała woda z pieczarek odparuje. Dodaj sól i pieprz do smaku. Po napełnieniu gorących babeczek grzybami, na każdej z nich ułożyć rozetkę z sera Almette i kminku. Gotowe babeczki podawaj na ciepło lub zimno po kolejnych 20 minutach pod opiekaczem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *