Jak zrobić Kruche babeczki z nadzieniem figowym.

kruche babeczki z nadzieniem – składniki:

  • 30 ml wódki;
  • 20 dag margaryny
  • 1 paczka fig
  • 6 łyżek słodkiej śmietanki;
  • 20 dag pokrojonych orzechów
  • Ciasto kruche:
  • 20 dag margaryny
  • 30 dag maki;
  • 1 żółtko;
  • 10 dag cukru pudru;
  • Masa:
  • 8 łyżek cukru;

kruche babeczki z nadzieniem Jak przygotować

Zobacz także: inna receptura

Babeczki nadziewane figami i jędrne. Dodaj tłuszcz i cukier puder do mąki na wypieczonej desce po jej przefiltrowaniu. Za pomocą noża ponacinać, wbić jajko i od razu posmarować ciasto. Wstaw pojemnik do lodówki na 60 minut i przykryj folią. Foremki do babeczek smarujemy masłem. Uzupełnij kombinację (w idealnym świecie między dwoma kawałkami folii) i wyłóż nią foremki. Umieść mieszankę w formie na kawałku folii i dodaj jedną łyżeczkę fasoli lub grochu. Podgrzewać przez 10 do 15 minut w temperaturze 190 do 200 o C. Orzechy i figi posiekać na masę. W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier, wódkę, orzechy, figi i śmietankę. Gdy wszystko zagotuje się, ciągle mieszaj. Zdjąć z ognia, delikatnie ostudzić i przełożyć do ostudzonych babeczek. Udekorować czekoladą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *