Jak zrobić Kruche babeczki z mascarpone i owocami

Kruche, delikatne i rozpływające się w ustach…mniam

babeczki z mascarpone i owocami – lista składników:

  • 600g mąki
  • 200 g mascarpone
  • Kruche babeczki napelnione konfiturą z czerwonej porzeczki lub jagodową z masą z mascarpone.. Uzupełnieniem są owoce i kwiatki.. Pycha…
  • 400g masła
  • Masa :
  • Kruche babeczki (14szt):
  • Cukier puder
  • 4 żółtka
  • 200 g cukru pudru
  • Szczypta soli
  • 400 g śmietana 30%

babeczki z mascarpone i owocami Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

1. Piec powinien mieć temperaturę 200 stopni. Mąkę przesiewam przez sito. Dodaj cukier, sól, zimne masło i żółtka. Ręcznie mieszam ciasto. Wkładam go do torby i trzymam przez około 20 minut w lodowej skrzyni. Rozłóż foremki i użyj ich do smarowania. Po podzieleniu ciasta na 14 kulek, użyj ich do wypełnienia foremek. Dziurki robię widelcem. Ciasto pokryłam folią aluminiową i posypałam fasolą, aby babeczki zachowały kształt. Po podgrzaniu przez około 12 minut zdejmij folię i gotuj przez około 3 minuty, aż będą lekko lśniące. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić na metalowej kratce, uważając, aby nie utworzyły się foremki. Masa: Cukier dodaję w trakcie ubijania śmietany. Po chwili miksowania dodać ser. Połącz wszystko jak jedną łyżką. Masę przekładam do tortownicy i masą napełniam babeczki. Upiększaj, jak uważasz za stosowne.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *