Jak zrobić Kruche babeczki z kremem czekoladowym

Kto z nas nie zna smacznych kruchych babeczek, nadziewanych kremem budyniowym, bitą śmietaną czy galaretką? Dziś przychodzę z propozycją babeczek z wyśmienitym kremem bydyniowo-śmietanowym ze zdecydowanie wyczuwalną rumową nutą ????

kruche babeczki z kremem czekoladowym – lista składników:

  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • 2 żółtka
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • opcjonalnie cukier puder do smaku
  • Ciasto:
  • owoce sezonowe (borówki, maliny, jeżyny)
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 100 g zimnego masła
  • 200 g mąki pszennej
  • 3 łyki rumu (można ominąć)
  • Krem:
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 500 mleka

kruche babeczki z kremem czekoladowym Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *