Jak zrobić Kruche babeczki z kremem budyniowym

kruche babeczki z kremem budyniowym – lista składników:

  • łyżeczka ekstraktu waniliowego.
  • Ciasto:
  • 1/2 szklanki cukru pudru,
  • 1 kostka masła
  • 2 szklanki mleka
  • 1 budyń śmietankowy,
  • 4 żółtka,
  • Masa:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru.
  • pszennej
  • 1 tabliczka czekolady.
  • 1 kostka masła

kruche babeczki z kremem budyniowym Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Babeczki z kremem budyniowym, które wyglądają jak kruche ciasteczka Przesiej mąkę i dodaj pokrojoną margarynę. Rozpowszechniliśmy cukier. Dodaje się białka jaj. Uwzględnij klasyczny smak waniliowy. Zagnieść ciasto rękami. Wynieś porcję masy i użyj rąk, aby uformować ją w kulkę. W tym celu oprawiliśmy kształt. Pieczemy w 170 stopniach przez 20 minut. Budyń należy gotować w mleku z maksymalnie trzema łyżkami cukru. Zaglądamy do niego. Cukier i margarynę należy połączyć tak, aby powstał pierzasty klej. Rozpuść tabliczkę czekolady pod prysznicem wypełnionym wodą. Czekoladę i masło połączyć ze schłodzoną masą budyniową. Krem wyłożyć na wierzch babeczek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *