Jak zrobić Kruche babeczki z konfiturą wiśniową

Kwaśne wiśnie połączone ze słodkim ciastem kruchym , przypudrowane cukrem pudrem.

Składniki na babeczki z konfiturą wiśniową:

  • Ciasto kruche :
  • cukier puder
  • konfitura wiśniowa
  • mąka pszenna 1,5 szklanki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • kandyzowane wiśnie
  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 żółtko
  • Przepis na około 15 sztuk.

babeczki z konfiturą wiśniową Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

1. Ciasto: W misce blendera dodaj mąkę, cukier, margarynę i jajka i krótko zmiksuj. Owiń kombinację folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę. 2. Podziel ciasto na dwa segmenty. Przed rozwałkowaniem schłodzonego ciasta i wykrojeniem foremek wypełnij ciastem i dżemem foremkę. Następnie rozwałkuj drugą część ciasta, wytnij ją foremką, przykryj babeczkę i odetnij górę babeczki, lekko dociskając brzegi, aby konfitura nie wyciekała podczas pieczenia. 3. W temperaturze 190 stopni babeczki należy piec przez 15 minut. Po upieczeniu udekorować kandyzowanymi wiśniami i posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *