kruche babeczki z galaretką – lista składników:
- 1 łyżka śmietany
- 0,5 kostki margaryny
- szczypta soli
- brzoskwinie
- 2 galaretki czerwona i zielona
- 2 jajka
- jeżyny
- 1,5 szklanki mąki
kruche babeczki z galaretką Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Kruche babeczki nadziewane galaretką Na stolnicę przełożyć mąkę, sól, śmietanę i margarynę. Ogólnie ustawiamy części. Chłodziliśmy przez godzinę w lodówce. Nagłówki pakietu powinny ugotować dżemy przed pozostawieniem ich do ostygnięcia. Wyciągamy ciasto z lodówki. Rozwałkuj ciasto na arkusze i podziel na mniejsze kawałki na oprószonym mąką blacie. Użyj wzoru lub szklanki, aby pozbyć się kół. Natłuść formy i umieść tam każdą płytkę do mieszania. 15 minut przygotowania w 180 stopniach Na wierzch ostudzonych babeczek nałożyć plastry jeżyny i brzoskwini. Rozsmaruj na nim dżem, który stwardnieje. W lodowej skrzyni zamroziliśmy to.
Dodaj komentarz